Blog

Goede content smaakt naar kip, bloggen met poëzie-ervaring en twitteren als een baas

Goede content smaakt naar kip, bloggen met poëzie-ervaring en twitteren als een baas

Hoe was jouw zomer? De mijne was vooral erg vol. Met verbouwen en verhuizen. En af en toe relaxen, dat dan ook wel weer. Inmiddels zijn de eerste blogs ook alweer geschreven en is voor boukevlierhuis.nl niet alleen een aantal nieuwe artikelen, maar ook een hele nieuwe look in voorbereiding.

Maar voor het zover is, even een paar links naar wat oudere stukken. Want, voor wie het nog niet wist: op het beste internetblog van het internet, 42bis, schrijf ik heel vaak over van alles. Ook over online marketing en social media. Ik link er hier een paar. Sommige ervan gingen destijds behoorlijk viral, anderen verdienen wat mij betreft (maar oordeel vooral zelf) meer aandacht dan ze kregen:

Wat kan een blogger van een dichter leren?

Sinds ik me kan herinneren schrijf ik zelf gedichten. Sinds 2005 beoordeel ik in recensies de gedichten van anderen. In dit artikel trek ik 5 lessen voor webschrijvers uit mijn poëzie-ervaring.

Maar ik heb geen inspiratie!

Mijn motto is: inspiratie bestaat niet. Tenminste, het bestaat wel, maar er is zo veel van. Ideeën schieten je de hele tijd te binnen. Ja, jou ook, geef het maar toe. Het gaat om het managen van die ideeën en het uitschakelen van je faalangst op het moment dat je een idee in (schrijf)daden moet omzetten. Hier 6 tips om niet te blokkeren.

Goede content is te koop. Maar niet goedkoop

Frustratie is altijd een goede voedingsbodem voor blogjes. Zie deze over content farms die tegen pruttarieven prutcontent leveren. Dit blog leidde tot de ontwikkeling van Content Kitchen, een product waar tot nu toe niet heel veel klanten voor zijn. Maar dat gaat veranderen nu goede content niet alleen voor Google, maar ook voor Facebook steeds belangrijker wordt. Lees het originele stuk hier.

Social media content: niet altijd makkelijk

Als je content dan online staat, moet je hem gaan promoten op social media. De twee artikelen die ik schreef over goede teksten voor Twitter en waarom ik vrienden eruit gooi op Facebook gingen ontzettend viral. Heb je ze nog niet gelezen, dan kan dat nu alsnog ;-)

En LinkedIn dan?

Het Meest Genegeerde Sociale Netwerk. Nou ja, op Google+ na dan ;-) Hier een stukje over hoe het volgens mij niet moet.

Laten we het nog heel even over geld hebben

Vaak het laatste onderwerp dat ter sprake komt in een gesprek over online marketing. Ik hou er zelf ook niet van om het erover te hebben, maar als ik er niet over begin heb ik aan het eind van de maand problemen… Vandaar iets over tekstschrijverstarieven

Jij vraagt, ik draai

Welke stukken lees je graag? Waar wil je meer over weten? Als je hieronder een comment achterlaat, een vraag stelt, me twittert of via de contactpagina contact met me opneemt, schrijf ik speciaal voor jou - ja echt, voor jou alleen - een artikel op dit blog.