Blog

Bloggen is vooral ondernemen: 4 stappen voor blogsucces

Bloggen is vooral ondernemen: 4 stappen voor blogsucces

Bloggen. Iedereen heeft er wel een mening over. Feit is dat er blogs zijn die werken en (een heleboel) die helemaal niets doen. Je kunt dit toeschrijven aan allerlei vage factoren zoals stijl, persoonlijheid, mazzel of voodoo, maar je kunt ook op zoek gaan naar de dingen die succesvolle bloggers doen die misschien voor anderen ook kunnen werken.

Dat doet dit artikel door in te zoomen op blogger-ondernemers die, nadat een eerdere onderneming mislukt was (want dat gebeurt nou eenmaal), fortuin hebben gemaakt met een blog.

Uit het stuk komt een heel nuttig lijstje tevoorschijn van 4 stappen voor blogsucces:

1. Some form of organization that allows you to publish on a regular basis. 2. A willingness to put yourself out there 3. Entrepreneurial thinking: thinking about how to grow 4. An eye for identifying markets

Dat ziet eruit als… juist: een ondernemingsplan. En dat is dus precies wat je nodig hebt als je een blog op wilt bouwen dat echt lezers (en klanten) gaat trekken. En dan nog is het kneiterhard werken, dat terzijde.

Lees verder op thesocialms.com

Image courtesy of thesocialms.com