Blog

Zo schat je makkelijk je 'dark social' met Google Analytics

Zo schat je makkelijk je 'dark social' met Google Analytics

Screenshot from 2015-10-09 15:21:28 ‘Dark social’ is websiteverkeer dat er in Google Analytics uitziet als direct verkeer, maar dat in werkelijkheid waarschijnlijk afkomstig is van social sharing. De oorsprong is niet te achterhalen, omdat het delen gebeurt in mobiele apps (Facebook bijvoorbeeld) of gesloten netwerken (WhatsApp, SnapChat, e-mail).

Omdat je graag een goed beeld wilt hebben van waar je bezoek vandaan komt en hoe je content het doet op social media is het een goed idee om dark social te filteren in Google Analytics. Daar zijn veel manieren voor, van simpel tot zeer complex. Het artikel dat ik hier link laat een manier vinden die misschien niet super-exact is, maar wel binnen een minuut door te voeren in Google Analytics.

Doe er je voordeel mee! Lees verder op brafton.com