Blog

Hoe maak je van je merk een verhaal? Het Brand Conflict-model

Hoe maak je van je merk een verhaal? Het Brand Conflict-model

lemonscentedteaWie het goede verhaal vertelt, bezit de conversatie en dus het internet. Die speler pakt het grootste marktaandeel, dat hebben de Amerikaanse verkiezingen ons wel geleerd. Words to live by voor merken, vooral zwakke merken. Maar hoe pak je dat aan? Storytelling-bureau Lemon Scented Tea ontwikkelde hiervoor het Brand Conflict-model. Door een vast stramien te volgen komen ze tot een aansprekend verhaal voor ieder merk.

Op het Grote Marketing Congres vorige week presenteerden eindbaas Gijsbregt Vijn en opdrachtgever Friso Westenberg de case van Nuon. Een interessant verhaal dat vooral liet zien hoeveel er intern verspijkerd moet worden voordat je extern oprecht je verhaal kunt vertellen.