Blog

Nieuwe training: Webteksten schrijven, van inspiratie tot promotie

Nieuwe training: Webteksten schrijven, van inspiratie tot promotie

UPDATE: deze training gaat in de hier beschreven vorm niet door. Heb je toch belangstelling om de training Schrijven voor het web te volgen? Neem dan even contact met me op!

Een website, social media, e-mails voor marketing en sales, blogs, klantcases… Wat je online ook probeert te doen, je hebt er tekst voor nodig. En uitbesteden is niet altijd een optie. Daarom is het voor iedere ondernemer, marketeer en communicatieprofessional belangrijk om goede webteksten te kunnen schrijven.

Ook al kun je best schrijven, schrijven voor internet heeft zijn eigen uitdagingen. Om goed webteksten te kunnen schrijven heb je dus een speciale set schrijftechnieken nodig.

Ik heb het je makkelijk gemaakt om die technieken te leren door ze allemaal in een training van 2 avonden te stoppen. 2 avonden waarop ik samen met een select groepje cursisten heel praktijkgericht aan het werk ga om ze de skills mee te geven die ik in de 13 jaar dat ik schrijf heb geleerd.

Ik maakte deze training een tijd terug voor een Content Collective Kennissessie. Ik gaf hem in Amsterdam aan een groep ervaren bloggers en die waren erg enthousiast. Het plan was toen al om hem bij te slijpen en dan te gaan geven voor andere geïnteresseerden, maar er was steeds iets anders dat ook heel erg leuk en belangrijk en dringend was…

No more. 11 en 18 april geef ik deze training in Zwolle.

Over de prijs van mijn training heb ik lang nagedacht. Ja, je wilt een leuke locatie met goede voorzieningen. En ja, ik ben een professional en ik heb veel uren in dit materiaal zitten. Die moeten uiteindelijk betaald worden. Maar nog steeds kom ik na wat rekenen op een prijs die ver onder die van de concurrentie ligt. Ik vind 275 euro echt een goede prijs voor deze cursus, maar omdat het de eerste keer is hanteer ik een introductietarief van 195 euro.

Eigenlijk organiseer ik deze avonden vooral uit onvrede met het bestaande aanbod. Want trainingen zijn niet alleen peperduur (en daardoor vaak niet aantrekkelijk voor ZZP’ers of starters), ik hoor heel veel mensen klagen over het niveau. Ik wilde dus een training maken met ‘ready to use’ kennis voor een prijs waarvoor niemand het zou hoeven te laten.

Wat leer je bij deze training?

Ik heb het programma uitgebreid naar 2 avonden omdat ik destijds op 1 avond niet aan alle stof toe kwam en omdat ik nog wat dingen wilde toevoegen, zoals extra uitleg over SEO en ruimte voor individuele leervragen. Het programma ziet er dus zo uit:

Inspiratie

Wat ga je eigenlijk schrijven? En zit jouw doelgroep daar wel op te wachten? In deze training laat ik zien hoe je ideeën vindt voor teksten die mensen willen lezen. En als we dan ideeën verzameld hebben, leer ik je hoe je gewoon kunt beginnen te schrijven. Meteen, zonder ook maar een seconde te verspillen met staren naar een knipperende cursor. Ja echt, writer’s block is met simpele trucs te overwinnen!

Structureren, herschrijven, inkorten

Als je dan een eerste versie hebt, komt het echte werk. We doen eerst het grove hak- en breekwerk, zodat de basis staat. En dan gaan we er regel voor regel, woord voor woord doorheen. Je zult zien dat iedere tekst altijd korter kan en je leert ook hoe je dat aanpakt.

Leesbaarheid

Kort, bondig en goed gestructureerd maakt een tekst nog niet leesbaar. Dus gaan we het ook even over ritme hebben. En leg ik je uit wat hartslag en ademhaling met webteksten te maken hebben.

Een klikbare kop, zoekmachines en sociale media

De helft van je tijd ben je als webschrijver aan het schrijven. De andere helft ben je je werk aan het promoten. We hebben dus heel erg veel aandacht voor SEO, social media en het schrijven van pakkende koppen, inleidingen en samenvattingen.

Organisatie en discipline

Een heet hangijzer voor veel schrijvende ondernemers, marketeers en anderen. Hoe hou ik het vol? Hoe zorg ik dat ik iedere week een stukje schrijf? En hoe richt ik mijn site zo in dat ik kan zien welke teksten werken en welke niet?

Kom dus 11 en 18 april

De zaal is geboekt en de presentatie wacht op de finishing touches… En nu hoop ik natuurlijk dat jij je inschrijft en komt leren hoe je geweldige online teksten maakt!

Delen = fijn!

Ik vind het natuurlijk ook heel fijn als je dit blog of de informatiepagina over de training deelt met je twittervolgers, facebookvrienden, LinkedIn-connecties, etc. Thanks!