Blog

De mobiele user experience gaat over *verhaal* en *moment*

De mobiele user experience gaat over *verhaal* en *moment*

google.comEen website of app moet vooral overzichtelijk zijn. Alle content en functionaliteit moet netjes in het menu terug te vinden zijn op een voorspelbare plek. Zo kunnen gebruikers alles vinden en haken ze niet af.

Tenminste, dat hebben we allemaal geleerd. Maar is dat ook zo? Dit interessante stuk van Justin Barber op het Google Design-blog signaleert dat digital natives niet zitten te wachten op die standaard-UX. Zij gebruiken apps als een verlengstuk van zichzelf. De gebruikersinteractie is daarbij een deel van het verhaal, zoals bijvoorbeeld ‘swipe right’ en ‘swipe left’ door Tinder een op zichzelf staand begrip zijn geworden. No Such Thing as Offline - Google Design