Blog

Livebloggen vanaf een event: voorbereiding is de crux

Livebloggen vanaf een event: voorbereiding is de crux

Wat is het geheim van livebloggen? Dat je zo min mogelijk live hoeft te bloggen.

Livebloggen vanaf een event (en dat hoeft helemaal niet je eigen event te zijn) is een perfecte manier om jezelf online in de kijker te spelen. Je profiteert mee van de online buzz die rond een event hangt en van de autoriteit van de sprekers. Maar als je tijdens een sessie nog moet bedenken wat je erover gaat schrijven, dan loop je achter de feiten aan. Het resultaat: dunne, futloze stukjes die ook nog eens te laat komen om relevant te zijn.

Het geheim van livebloggen is dusĀ een goede voorbereiding. Ook belangrijk, of eigenlijk: nog belangrijker, is het om een concreet doel te stellen voordat je begint met livebloggen. Zo kun je je liveblog voorzien van de juiste call to action.

Het uitstekende, maar verschrikkelijk vormgegeven, blog Social Media Examiner schreef een handleiding:

How to Live-Blog at Events for More Exposure

Lees ook: T.A.P. en de real time content hub