Blog

Zo slim zijn die chatbots nou ook weer niet.

Zo slim zijn die chatbots nou ook weer niet.

Chatbots zijn nog steeds hot. Tenminste, zoals dat gaat met alle marketingtrends keren de goeroes het concept zo’n beetje de rug toe terwijl er uit de corporate wereld net budgetten los beginnen te komen… Maar goed, hoe staat het met de chatbots? De mythe dat chat iets met AI te maken heeft, haalt Loraine Nijhuis in dit stuk op Emerce even onderuit: verreweg de meeste chatbots werkt met een gewone beslisboom. Dat betekent dat de ‘intelligentie’ van zo’n interface in feite niet geavanceerder is dan een tekst-adventure uit 1986.

Maar dat gaat nu snel veranderen. En naarmate chatbots autonomer worden, wordt ook de vraag relevant wat een bot wel en juist niet mag doen en zeggen. Ook over de ethiek van chatbots heeft Nijhuis een paar interessante gedachten.

Emerce - Hoe krijg je ethiek in je chatbot?